Animasyon eğlence forumu...
 
AnasayfaKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 macromedia flash 8 a.s kodları

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
gölge-kun xs
Çavuş
Çavuş
avatar

Mesaj Sayısı : 39
Konu Sayısı : 16
Rep : 0
Kayıt tarihi : 01/08/10
Nerden : körhaneden xD xD

MesajKonu: macromedia flash 8 a.s kodları   C.tesi Ağus. 14, 2010 12:05 pm

Araba Oyunu

onClipEvent (load)
{
speed = 0;
}
onClipEvent (enterFrame)
{
if (Key.isDown(38 ))
{
speed = speed - 7.500000E-001;
}


if (Key.isDown(40))
{
speed = speed + 5.000000E-001;
}
if (Math.abs(speed) > 20)
{
speed = speed * 7.000000E-001;
}
if (Key.isDown(37))
{
setProperty("", _rotation, _rotation - 7);
}
if (Key.isDown(39))
{
setProperty("", _rotation, _rotation + 7);
}
speed = speed * 9.000000E-001;
x = Math.sin(_rotation * 1.745329E-002) * speed;
y = Math.cos(_rotation * 1.745329E-002) * speed * -1;
if (!_root.land.hitTest(_x + x, _y + y, true))
{
setProperty("", _x, _x + x);
setProperty("", _y, _y + y);
}
else
{
speed = speed * -8.000000E-001;
}
}

Giysi Oyunu

on (press) {
startDrag ("")
dragging = true
}
on (release, releaseOutside) {
stopDrag ()
dragging = false
}

Buton Kodu

on(release){
gotoandplay(2)}

Mouse Kodu

onClipEvent(enterFrame){
this._x = _root._xmouse;
this._y = _root._ymouse;
Mouse.hide();
}

Fare İle Ona Tıkladınmı Fareye Yapışır

on (press) {
startDrag(this, false);
}

Tuş bırakıldığında sürüklemeyi ( Taşımayı ) sona erdir

on (release){
stopDrag();
}

Kısayol tuşlarını pasif yapmak

("trapallkeys", "true");

Kısayol tuşlarını aktif yapmak

("trappalkeys", "false");

İstediğin Frame de istediğin kadar bekletmek icin verilen kod

stop();
basla=function(){
clearInterval(zamanlama);
play();
}
zamanlama=setInterval(basla,4000);

O Bölümde Olanları Durdur

stop();

O Bölümdeki Olanları Devam Ettirir

start();

Yukarı,Aşağa,Sağ Ve Sol (bunu bu zever klavyeden yapın)


on(keyPress "") {
_x = (_x+5);
}
on(keyPress "") {
_x = (_x-5);
}
on(keyPress "") {
_y = (_y-5);
}
on(keyPress "") {
_y = (_y+5);
}

Movie Klipli Bir Seyi 360 Derece Döndürmek


onClipEvent (load) {
rpm = 60;
degreesPerSecond = (rpm*360)/60;
// ters yönde dönmesi için degreesPerSecond = (rpm*-360)/60;
fps = 24;
degreesPerFrame = degreesPerSecond/fps;
}

onClipEvent (enterFrame) {
_rotation += degreesPerFrame;
}

Kapatma kodu

on (release) {
fscommand ("quit");
}

Pop Up (reklam penceresi)

buton yapılıp butona şu kodlar yazılır;

on(release){
url = "sayfa.htm";
popup_window = "my_popup_window";
popup ="width=550,height=325";
getUrl("javascript:if(typeof(lastwindow) != 'undefined') lastwindow.close(); lastwindow = window.open('" + url + "','" + popup_window + "','" + popup + "');void(0);");
}

"sayfa.htm" den açılacak sayfa adı ve popup="width="550",height="325" tende popup boyutu nu kendinize göre editlemeniz yeterli.

NOT:Kodların tamamı alıntıdır(Joker05'ten)
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
[C][N][B]
PATRON
PATRON
avatar

Mesaj Sayısı : 312
Konu Sayısı : 122
Rep : 14
Kayıt tarihi : 05/07/10
Yaş : 20
Nerden : İnternetten -_-

Cüzdan
Stick: 10
SM Dolar SM Dolar: 150

MesajKonu: Geri: macromedia flash 8 a.s kodları   C.tesi Ağus. 14, 2010 2:47 pm

Paylaşım için saol ...


[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.][Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]


[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://stickmekan.yetkinforum.org
gölge-kun xs
Çavuş
Çavuş
avatar

Mesaj Sayısı : 39
Konu Sayısı : 16
Rep : 0
Kayıt tarihi : 01/08/10
Nerden : körhaneden xD xD

MesajKonu: Geri: macromedia flash 8 a.s kodları   C.tesi Ağus. 14, 2010 4:59 pm

bişi diil
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
canımsıkıldı
Onbaşı
Onbaşı
avatar

Mesaj Sayısı : 27
Konu Sayısı : 11
Rep : 0
Kayıt tarihi : 06/06/12

MesajKonu: Geri: macromedia flash 8 a.s kodları   Paz Haz. 10, 2012 8:47 am

oğlum destan yazmışsın ni ye yordun kendini
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://mavi-hareket.tr.gg.
Kenyuri
Yeni Üye
Yeni Üye


Mesaj Sayısı : 3
Konu Sayısı : 1
Rep : 0
Kayıt tarihi : 12/03/13

MesajKonu: Geri: macromedia flash 8 a.s kodları   Salı Mart 12, 2013 8:09 pm

COK İYİ YAPMIŞSIN.AMA ÇOK YORULMUŞSUN.İŞİME ÇOK YARADI. Gizle
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Sponsored content




MesajKonu: Geri: macromedia flash 8 a.s kodları   

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
macromedia flash 8 a.s kodları
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Stickmekan :: Dersler :: Flash-
Buraya geçin: